Dvoribalkon
Image default
Offers

Een draadloze grasmaaier kopen? We hebben alle opties getest

 

Er wel eens aan gedacht om een nieuwe grasmaaier aan te schaffen?  Welk type zou je willen hebben en hoeveel wil je echt uitgeven? Het is gemakkelijk te verwarren met alle verschillende merken en modellen grasmaaiers die tegenwoordig op de markt zijn. Maak je geen zorgen; Hieronder staan enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden voordat je je volgende aankoop van gazononderhoud doet.

 

Type materiaal

Bladblazers zijn doorgaans duurder dan gas- of elektrisch aangedreven grasmaaiers, maar mulchgas wordt steeds betaalbaarder net als een elektrische. Koop een krachtige bladblazer op gas voor minder dan in de winkel, of een krachtige elektrische grasmaaier voor nog minder. Beide mulchmachines zijn goed voor klussen rondom het huis, terwijl de bladblazer het beste is voor grotere oppervlakken zoals tuinen. Kies een mulchmachine op basis van hoeveel je hem gebruikt en hoe vaak. Een klein elektrisch model kan licht gazonwerk aan, terwijl een groter model op gas beter is voor grotere klussen zoals grasmaaien, landschapsarchitectuur en mulchen.

 

Snoerlengte en batterijtype

De lengte van je snoer is belangrijk, omdat je voldoende lengte nodig hebt om de klus te klaren zonder te verward te raken. Hoewel de modellen met snoer meestal kleiner en gemakkelijker te gebruiken zijn, hebben ze meestal meer stroom nodig, wat betekent dat ze langer meegaan dan snoerloze modellen. De batterijduur van draadloze grasmaaiers gaat meestal langer mee dan de batterijduur van modellen met snoer, maar beide bieden een langere looptijd dan gasblazers. Denk aan de grootte van je tuin, hoe vaak je deze wilt gebruiken en of je de extra kracht van een gas- of elektrische grasmaaier nodig hebt.

 

Het beschikbare type maaier en accessoires

Er zijn verschillende soorten maaiers met verschillende accessoires. Je keuze hangt af van de hoeveelheid werk die je van plan bent te doen en hoe groot je tuin is. Bladblazers kunnen aan de grasmaaier worden bevestigd en worden gebruikt om kleinere gebieden schoon te maken, maar zijn het meest effectief bij het opruimen van grote gebieden, zoals rondom je huis.

 

Hoe snel bent je van plan om het gras te verwijderen?

Of je nu kiest voor modellen met snoer of snoerloze bladblazers, je zult waarschijnlijk het gebied in het voorjaar willen vrijmaken, zodat je batterij voldoende vermogen over hebt om minimaal dertig minuten te werken. Als je een snoerloze bladblazer gebruikt, moet je het gras binnen een kwartier verwijderen, maar dit hangt af van hoeveel wind je in jouw omgeving heeft.

 

Hoe lang gaat je batterij mee?

Alle elektrische grasmaaiers zijn niet gelijk gemaakt. Sommige hebben een langere looptijd dan andere, afhankelijk van de fabrikant en het model. De snoerloze bladblazer is getest om tot drie uur te werken tussen oplaadbeurten, terwijl van sommige modellen is gemeld dat ze vijf uur of langer werken. Als je een model hebt met een lange batterijduur, kun je overwegen een snoerloze bladblazer aan te schaffen met een iets grotere batterij.

https://www.gereedschap-expert.nl/