Dvoribalkon
Image default
Business

Digitale marketing voor kleine bedrijven

Hoe kan digitale marketing jouw bedrijf helpen?

Voorbij zijn de dagen van het vertrouwen uitsluitend op gedrukte advertenties, coupon mailers, of billboards om nieuwe klanten te bereiken. Online Marketing voor MKB’s is een must. Vandaag de dag is de nieuwe grens van marketing bijna volledig digitaal. Consumenten besteden meer tijd dan ooit aan het Googlen van antwoorden, spelen op hun smartphones en posten op sociale media. Dit is de perfecte gelegenheid voor kleine bedrijven om te investeren in digitale marketing, zodat u uw doelgroep kunt bereiken waar ze al zijn. Digitale marketing stelt u in staat om: Uw ideale publiek bereiken voor minder geld dan traditionele marketingmethoden. Een wereldwijd publiek bereiken, op schaal. Reacties bijhouden en het succes van uw marketinginspanningen meten. Snel en gemakkelijk uw strategie en tactieken aan te passen.

Search Engine Marketing (SEM) is, zoals de naam al doet vermoeden, een marketing activiteit die uitsluitend gericht is op zoekmachines. Bij deze vorm van marketing promoot u uw website, product of dienst op zoekmachines zoals Google, Yahoo!, en Bing.

Hier is hoe het werkt bij ROXTAR Online Marketing Bureau Amsterdam:

Stap 1: Begin met het bieden op een set van zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt om te zoeken naar uw producten of diensten. Bijvoorbeeld, als u tassen verkoopt in Amsterdam, Rotterdam, iets als ‘unieke high-end tassen’ of ‘luxe tassen in Amsterdam’ zouden goede zoekwoorden zijn om op te bieden.

Stap 2: Zodra u een trefwoord kiest, maak er een advertentie voor. Meestal, zoekmachines alleen weer te geven tekst-advertenties, wat betekent dat je nodig hebt om zeer overtuigend en motiverende kopie, zodat het maximum aantal mensen klik op uw advertentie op te nemen. Een PPC (pay-per-click) of SEM expert inhuren om je advertentie te maken is een goed idee.

Stap 3: Start ten slotte uw betaalde zoekcampagne. Wanneer een persoon de zoekwoorden die u hebt gericht in een zoekmachine invoert, zal uw tekstadvertentie in de zoekresultaten verschijnen. Elke keer dat een persoon op uw advertentie klikt, betaalt u een kleine vergoeding. Dat komt omdat, in SEM, u wordt aangerekend op een ‘pay-per-click’ basis.

Als je bedrijf nog geen online aanwezigheid heeft, is het tijd om je te realiseren welke mogelijkheden SEO, Google Ads en Social Media marketing voor je bedrijf kan hebben.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – Whitelabel linkbuilding?