Dvoribalkon
Image default
Kids

Sprookjes kabouters in de tuin?

Kabouters wie kent ze niet? Kinderen groeien er al mee op. Vaak worden er spannende verhalen verteld over kabouters. Het bekendste verhaal waarin kaboutertjes voorkomen is de film van Disney over sneeuwwitje met de 7 dwergen. Het woord dwerg is een andere benaming voor een kabouter. In het Engels worden de grappige figuurtjes gnome genoemd.

Grappig, dat zijn deze figuurtjes zeker! Meestal hebben ze een hele grote kaboutermuts op hun hoofd en staan ze bekend om hun actieve leventje. Enkele kinderboeken die over kabouters gaan zijn:

– de oproep der kabouters
– een leuke dag bij de kabouters
– kaboutersfeesten

Ook pretparken zoals bijvoorbeeld de Efteling springen hier op in. Zij hebben zelfs een heel sprookjesdorp gemaakt waarin naast langnek, ook kabouters een belangrijke rol hebben. We zien ze in paddestoelenhuisjes, in tuintjes aan het werk en in hun huisjes. Kinderen kunnen via een trapje ook daadwerkelijk deze paddestoelenhuisjes binnen gaan. Het is echt een aanrader als je jonge kinderen hebt, om de Efteling eens te bezoeken.

Kabouters in de tuin

Kabouters zien we niet alleen in kinderboeken en in sprookjesparken. We zien ze soms ook in tuinen opduiken! Leuk tussen de struikjes, bij een vijvertje of naast een molentje. Het ziet er gezellig uit daarom zijn kabouterbeelden ook een perfecte decoratie voor de tuin. Tuinkabouters zijn vaak in allerlei maten verkrijgbaar. De kleinsten zijn rond de 6 centimeter. Maar er zijn ook grote formaten die gemakkelijk de 1 halen. Zo’n grote tuinkabouter is natuurlijk pas echt een eye catcher. Maar die zijn prijzig. Je kunt ook een aantal kleine tuinkabouters kopen en deze decoratief door je tuin verspreiden.

Let bij aankoop goed op het materiaal. Aardewerk en polystone gaan bijvoorbeeld wat korter mee dan kunststof kabouters. Kunststof beelden zijn echter wel wat duurder. Dit is dus even een overweging waard. De kunststof beelden kun je in de winter ook laten staan omdat ze winterhard zijn. Ze kunnen dus ook gewoon tegen vorst en zullen hierdoor niet kapot breken.